5 annosta

  • 2 (150 g) Pirkka Luomu sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2-3 (200 g) Pirkka Luomu porkkanaa
  • 3-4 (150 g) Pirkka lehtisellerinvartta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 1 tl sambal oelek -maustetahnaa
  • 1 tlk (500 g) Pirkka Luomu tomaattimurskaa
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 rkl Pirkka tomaattipyreetä
  • 1 tlk (380 g) Pirkka kikherneitä
  • pieni nippu persiljaa

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Leikkaa lehtisellerinvarret ohuiksi viipaleiksi. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä muutama minuutti. Mausta kuminalla ja sambal oelekilla ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio, tomaattipyree ja valutetut kikherneet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Hienonna keittoon persiljaa. Tarjoa lisäksi paahdettuja pitaleipiä.

-Pirkka 10/2010-