• 4 l vettä
  • 2 sitruunaa
  • 250 g fariinisokeria
  • 250 g tummaa muscovado -sokeria
  • herneen kokoinen pala hiivaa
  • rusinoita

1.Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää sokerit.

2.Pese sitruunat huolellisesti harjaten lämpimällä vedellä. Kuori keltainen kuori ohuelti. Irrota sitruunoista valkoinen kuoriosa ja viipaloi sitruunat. Lisää sitruunan kuorisuikaleet ja viipaleet siman joukkoon ja anna jäähtyä haaleaksi.

3.Liota hiivanokare nestetilkkaan ja sekoita juomaan.

4.Anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

5.Siivilöi ja pullota sima. Pudota jokaiseen pulloon muutama rusina ja siirrä pullot kylmään. Siman valmistuminen vie viileässä noin viikon. Simaan käytetään yleensä fariinisokerin lisäksi tavallista valkoista sokeria. Sen vaihtaminen tummaan sokeriin vaikuttaa pääasiassa juoman väriin. Maku on hieman pehmeämpi kuin valkoista sokeria käytettäessä.

-hs.fi-