4 hengelle

  • 2 porkkanaa
  • pieni kesäkurpitsa
  • purjoa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl juustokuminansiemeniä
  • 2 rkl öljyä
  • kurkumaa
  • 5 dl kasvislientä
  • 2 dl täysjyväriisiä
  • (suolaa)
  • n. 2 dl liotettuja, keitettyjä mungpapuja

1. Kuori ja paloittele porkkanat pieneksi. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa ja purjo, poista huonot osat ja kannat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Rouhi juustokuminansiemenet.

2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle valkosipulinkynnet, juustokumina ja kurkuma, sekoita hetki. Lisää pannulle porkkanapalat, kesäkurpitsa ja purjo. Sekoita kasviksia pannulla, kunnes niissä on hieman väriä.

3. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää joukkoon riisit ja keitä niitä puolet kypsymisajasta, noin 20 minuuttia. Lisää vihannesseos ja pavut riisin joukkoon. Huuhtele pannu kuumalla vedellä ja lisää makuliemi riisin sekaan. Kypsennä vielä noin 25 minuuttia, kunnes riisit ovat kypsiä. Lisää seokseen tarvittaessa vettä. Tarkasta riisien kypsymisaika pakkauksesta.

-Kotivinkki 2.3.2011-